2222 ŠK Polabiny “A“ – 1. Novoborský ŠK “B“ 4:4

13.01.2013 22:21 | 1. liga západ 2012/2013

První zápas v novém roce nás v naší prozatím úspěšné sezoně čekal na půdě pardubických Polabin, tedy týmu, který dosud na své první body čekal. V sestavě jsme měli i Davida Navaru, soupeři navíc kvůli nemoci nedorazil Jakub P...

První zápas v novém roce nás v naší prozatím úspěšné sezoně čekal na půdě pardubických Polabin, tedy týmu, který dosud na své první body čekal. V sestavě jsme měli i Davida Navaru, soupeři navíc kvůli nemoci nedorazil Jakub Půlpán, což nás pasovalo do role značného favorita, Ratingový rozdíl hovořil na všech šachovnicích výrazně pro nás, zápas ale zdaleka tak jednoznačný nebyl.

Z obvyklé sestavy jsem tentokrát jako správný kapitán absentoval, když jsem se nepříliš úspěšně pokoušel posunout družstvo Niesek k vítězství v Saské lize. Stručné shrnutí zápasu tak připravil Petr Kučera starší: „Zápas začal velmi rychlou remízou na 3. šachovnici, když Lukáš Klíma ani jeho soupeř Vratislav Jarábek nebyli vůbec bojovně naladěni. Honza Vrána zaknihoval bod na 5. desce, protože nemocný Jakub Půlpán nedorazil. Na šestce Honza Oreský se svou pozicí nebyl příliš spokojen, proto přijal nabídku smíru od Jana Macháně. Na 4. stole Petr Kučera starší v závěru souboje zahrál nepřesně a duel s Radkem Bujnochem vyústil do věčného šachu. Tomáši Kulhánkovi se partie na 2. prkně příliš nepovedla. Černé figury Michala Novotného neúprosně zaútočily a donutili bílého kapitulovat (pozn. Po zveřejnění partií vzhledem k zajímavě vedenému útoku doporučujeme k přehrání). Z rovnováhy nevybočil boj na poslední šachovnici. Plichta ve věžové koncovce mezi Viktorem Novotným a Robinem Hrdinou. David Navara na 1. desce Matěje Hrabušu černými přehrál, získal materiální převahu a hrozby bílého s přehledem odrazil. Rozhodující bitva probíhala na předposledním stole. Petr Kučera mladší i Daniel Kožúšek dlouze přemýšleli, až se dostali do časové tísně. Ta probíhala s pěšcem více u Kučery, ale s iniciativou Kožúška. Polabinský hráč zakončil partii ve svůj prospěch pěkným úderem.“

Vzhledem k sestavám jsme tak určitě ztratili dva zápasové body, což dokonale zapadlo i do průběhu zbylých prvoligových zápasů. Vzpoura slabších totiž tentokrát znamenala, že všechny 4 týmy, které byly dosud bez bodů, si nulu z bodového konta již odpáraly. Naše zaváhání se pokusíme vynahradit za 14 dnů, kdy doma přivítáme Hradec Králové.

Odkazy

databáze ŠSČR
5x 2095x
Fotogalerie
Komentáře (5) Aktualizovat
14.01.2013 20:48 | Autor neznámý

 HoSt: Zatím nás nastoupilo maximálně 6, letos maximálně 5. Davidem zmíněným limit ještě ani neatakujeme

14.01.2013 11:56 | Autor neznámý

Ještě by se mohl hodit Petr Neuman pro obveselení ten Česko-Německý vtip na toto téma "jak se řekne....". Starší, ale vtipný stále. Pointu si od Petra pamatuji, ale pokazil bych to, tak to nechám na něm.

14.01.2013 11:35 | Autor neznámý

Mein Gott!

14.01.2013 11:30 | Autor neznámý

V Německu také mají limitující pravidlo, za žádné družstvo v (jednom) zápase nesmí nastoupit více cizinců, než kolik je šachovnic.

14.01.2013 10:07 | Autor neznámý

 ...teda jak tak koukám na tu soupisku oněch Niesek, to je hotová "farma" Jablonce, potažmo Turnova...v Germánii evidentně žádné pravidlo na způsob omezení počtu hostů nemají..